<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3906484&amp;fmt=gif">

Overweeg je om je eigen app te bouwen voor je volgende conferentie of evenement? Beschikt jouw organisatie over een sterk IT-team of heb je misschien een betrouwbare partner die je kan inschakelen? Met maar liefst 2,8 miljoen apps in de Google Play Store en 2,2 miljoen in de App Store (cijfers van maart 2017), is het geen verrassing dat event organisatoren de verschillende opties bekijken.

Een app zelf maken (DIY) of kopen is een vraag die we bijna dagelijks met onze Meetings & Events klanten bespreken.

Volgens onze partner, QuickMobile, zijn de drie belangrijkste punten rondom event apps de volgende:

  1. De deelnemers
  2. Evenementenplanners en
  3. Event eigenaars

Gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten, compatibiliteit, timing, ondersteuning, budget, doelstellingen en vereisten zijn stuk voor stuk belangrijk bij het gebruik van een event app. Dit moet dan ook je vertrekpunt zijn bij de vraag of je een event app zelf wilt bouwen of aankopen. Waarmee moet je verder nog rekening houden? Wat zijn de valkuilen?


We raden je aan om de volgende 5 items te bekijken en vervolgens te beslissen:

  1. Wat het gemakkelijkst lijkt, is niet altijd het beste

Wij zijn ervan   overtuigd dat jouw intern IT-team of externe ontwikkelaar geschikt is voor deze taak, maar kennen zij alle ins en outs voor het ontwikkelen voor mobiel? Zullen zij iets kunnen ontwikkelen dat compatibel is met alle verschillende platforms? Zijn ze bereid je te helpen, ook na de ontwikkelingscyclus? Zullen ze beschikbaar zijn om de app te onderhouden als een van de mobiele besturingssystemen verandert en gaan zij ook de app verder ontwikkelen op basis van de nieuwe behoeften van je deelnemers?

  1. Het gaat niet alleen over jou!

Jouw aandacht moet altijd gericht zijn op je deelnemers, de eindgebruikers van de app. Welke modules in de app hebben ze nodig voor het evenement? De app moet gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren zijn. Hoogstwaarschijnlijk heb je ook iets nodig dat compatibel is met alle platforms en een mogelijke webversie als alternatief. De app moet alle functionaliteiten bevatten die je deelnemers zouden kunnen gebruiken tijdens de conferentie of het evenement. Dit omvat onder andere de logistieke regelingen, de praktische zaken, de last minute aanpassingen aan het programma en de informatie over de sprekers en hun presentaties. Hoe gaan jouw deelnemers via de app communiceren? Netwerking? Live stemmen? Live commentaar? Denk goed na over hun behoeftes wanneer je jouw event app plant.

  1. Het gaat over jou!

De beleving van de deelnemer is erg belangrijk, maar dat geldt ook voor jouw merk! Je hebt een partner nodig die een app levert die jouw merk weerspiegelt. Een partner die flexibel is bij veranderingen en die ondersteuning kan bieden wanneer je deze nodig hebt. Hun platform zou je ook de nodige inzichten moeten bieden om een ROI op uw app achteraf te bewijzen.

  1. Er zijn veel versies

Volgens Scientia Mobile zijn er naar schatting ongeveer 45 000 verschillende Android-apparaten op de markt. Dit betekent dat jouw app compatibel moet zijn met meer dan 45.000 verschillende versies. Je moet rekening houden met privacy-instellingen, de plaats waar je database wordt gehost (en hoe veilig deze server is). Welke ondersteuning biedt jouw IT-team of externe leverancier? Of word je misschien aan je lot overgelaten wanneer je ter plaatse bent en updates of aankondigingen moet maken?

  1. Het is nooit zo eenvoudig als we denken

Bij het ontwikkelen van apps zijn er bepaalde App Store-regels waar je je moet aan houden. Je IT-team is misschien niet op de hoogte van alle updates.  Dit kan je event app erg vertragen waardoor die niet op tijd klaar is voor het evenement. Omdat de ontwikkeling van je app misschien eenmalig is, is de "back-end" mogelijk niet erg gebruiksvriendelijk of intuïtief. Ook wijzigingen op het laatste moment zijn misschien niet mogelijk.

Enkele extra voor- en nadelen zijn:


DIY

  AANKOPEN
Voordelen

- Je kiest zelf de functionaliteiten, de vereisten en de lay-out van je app

- Je app is gegarandeerd uniek

- Het heeft potentieel om een economische waarde te hebben (misschien werkt je IT-team momenteel aan iets dergelijks dat de kosten kan verlagen).

 

 

 


Modules die op de markt getest werden: je hebt te maken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in event apps en heeft elke beschikbare functionaliteit getest.

- Kerncompetentie: het bedrijf besteedt al zijn tijd aan het bouwen van event apps.

- Focus: Het bedrijf zal voortdurend investeren in het ontwikkelen van functies die de ervaringen van de deelnemers verbeteren.

- Ondersteuning: het bedrijf levert je indien nodig onsite support.Nadelen

- Kan je wel alle functies die je nodig hebt ontwikkelen? Sommigen kunnen erg tijdrovend zijn

- Is jouw app beschikbaar op verschillende platforms?

- Ben je voorbereid? Het ontwikkelen van een app is tijdrovend en kan lange termijnkosten omvatten, zoals updates die nodig zijn als een nieuw besturingssysteem wordt vrijgegeven. Er is ook een kans dat jouw app mogelijk niet op tijd klaar is voor het evenement.

 


- Je zult de "uniekheid" van je app moeten opgeven.

- Je werkt met "externe personen" - niet je interne team.

- Je noden kunnen misschien wel eenvoudig zijn maar omdat de app leverancier meer kan leveren, kunnen de kosten hoger zijn.

 

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe de software en hardware van Lumi u kunnen helpen uw AVA soepel te laten verlopen, meer aandeelhouders te betrekken en aanwezigheid op afstand mogelijk te maken.