<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3906484&amp;fmt=gif">

Een van de dingen dat onze event apps zo geweldig maakt, is de mogelijkheid om live polling en vragen te integreren in al je sessies en presentaties, wat cruciaal is om ze levendig en boeiend te maken.

Als je echter wil dat dit meer betekent voor je deelnemers dan gewoon maar ‘wat afleiding’, neem dan deze regels zeker in acht bij het opstellen van je vragen:

  • Ga niet overhaast te werk. Als je vragen wil integreren in een presentatie of sessie, neem dan de tijd om ze zorgvuldig in te plannen. Ga zeker geen vragen stellen om vragen te stellen. Zorg ervoor dat ze een meerwaarde bieden aan de deelnemers.

  • Geef zin aan je vragen. Het klinkt logisch, maar overloop je vragen zeker eens met een vriend of een collega. Zo kom je te weten of je vragen ‘werken’. De vragen zullen duidelijk zijn en de antwoorden ondubbelzinnig.

  • Stel niet zomaar een vraag. Geef duiding bij resultaten van polls of gooi ze opnieuw in de groep voor debat. Als je de resultaten niet staaft, zal je publiek snel afhaken en niet meer actief deelnemen aan je presentatie.

  • Daag je publiek uit. Makkelijke vragen boeien het publiek niet. Laat hen nadenken over bepaalde onderwerpen. Als je vragen te makkelijk zijn, zal je publiek snel afgeleid zijn.

  • Verwacht het onverwachte. Trek de schoenen van je publiek aan en probeer te voorspellen wat ze zullen antwoorden. Misschien is het antwoord op één van je vragen controversieel. Hou dus rekening met een mogelijke onverwachte wending want, controversiële antwoorden hoeven helemaal niet slecht te zijn. Ze maken discussies vaak zelfs interessant.

  • Hou je klaar om te reageren. Als je presentatie zo boeiend en interessant is als je zelf had gehoopt, zal je af en toe moeten ingrijpen in de discussies en zelf vragen stellen. Wees je ervan bewust en probeer vragen te gebruiken die het debat versterken.

  • Keep it open. De meest uitdagende vragen zijn meestal vragen waar geen juist antwoord op bestaat. De antwoorden die je dan krijgt zijn vaak stof tot discussie. Zorg er dus zeker voor dat je enkele van die vragen integreert.

Had je graag meer informatie over onze apps en de verschillende modules? Neem contact op en wij helpen je graag verder. 

Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe de software en hardware van Lumi u kunnen helpen uw AVA soepel te laten verlopen, meer aandeelhouders te betrekken en aanwezigheid op afstand mogelijk te maken.